www.prezencik.sklep.pl www.dlugopisy-olowki.pl

Dwie domeny sklepu i wyniki wyszukiwania w google

Czyli jak sprawić żeby zauważono twój sklep w Internecie i pozyskać więcej klientów ...

Dwie domeny sklepu i wyniki wyszukiwania w google

Postprzez mariatreben » 2010 cze 19, So 01:05

Witam,
Do mojego sklepu prowadzą dwa adresy, jeden jest na 11 misjcu wyszukiwania w google, a drugi na 12 miejscu. Zastanawiam się, czy tak można, a raczej czy google może sie wkurzyć i walnąć mi filtra i wyrzucić moje domeny na powiedzmy pozycje 222 i 223 w wynikach wyszukiwania. Jeżeli mogą to zrobić to jak mam temu zaradzić? Zeby chociaż jedna została na wysokim miejscu w wyszukiwarce.
Proszę o pomoc - troche sie nameczylem, zeby byly tak wysoko, a na dniach powinny jeszcze bardziej poszybować.
Pozdrawiam i bardzo zalezy mi na odpowiedzi.
mariatreben

Re: Dwie domeny sklepu i wyniki wyszukiwania w google

Postprzez areczek » 2010 cze 19, So 08:51

G. może zapodać filtr na jedną lub obie domeny jeśli jest ta sama treść (zawartość + te same struktury urli).
Zazwyczaj dość szybko wyłapuje Gógiel duplicata na domenach (bo masz ten sam adres ip + content + urle + dnsy ;] ) - googiel musiał Cię przeoczyć :D albo jeszcze wyników nie zaktualizował.

Aby nie było dziwnych filtrów to możesz zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą w htaccess`ie - dodatkowo power jaki dałeś na domene przekierowywaną powinien być przeniesiony na domenę przekierowaną - tylko kwestia jest jak długo i z jaka intensywnością linkujesz ... żeby googiel nie przyczepił sie do zbyt dużej ilości linków w krótkim czasie (chodzi o przekierowanie i przeniesienie powera na domene docelową) - ja przenosiłem ze starszych domen na zupełnie nowe i nic się złego nie działo ... ale niektórzy ponoć mieli jakiś problem (ale ja tego nie zauważyłem u siebie)
Bielizna damska w dobrej cenie => Kumpela.pl
Tworzenie stron internetowych => xeo-Design.pl
Niebanalne projektowanie wnętrz i aranżacje
Start wkrótce : 4Lejdis.com : Odzież Damska : Sukienki, Spódnice, Bluzki i inne
---------------------------------------------------------------------------------------
DARMOWY sklep internetowy !!! => wkrótce strona www z ofertą
---------------------------------------------------------------------------------------
areczek

Re: Dwie domeny sklepu i wyniki wyszukiwania w google

Postprzez mariatreben » 2010 cze 21, Pn 20:16

areczek napisał(a):G. może zapodać filtr na jedną lub obie domeny jeśli jest ta sama treść (zawartość + te same struktury urli).
Zazwyczaj dość szybko wyłapuje Gógiel duplicata na domenach (bo masz ten sam adres ip + content + urle + dnsy ;] ) - googiel musiał Cię przeoczyć :D albo jeszcze wyników nie zaktualizował.

Aby nie było dziwnych filtrów to możesz zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą w htaccess`ie - dodatkowo power jaki dałeś na domene przekierowywaną powinien być przeniesiony na domenę przekierowaną - tylko kwestia jest jak długo i z jaka intensywnością linkujesz ... żeby googiel nie przyczepił sie do zbyt dużej ilości linków w krótkim czasie (chodzi o przekierowanie i przeniesienie powera na domene docelową) - ja przenosiłem ze starszych domen na zupełnie nowe i nic się złego nie działo ... ale niektórzy ponoć mieli jakiś problem (ale ja tego nie zauważyłem u siebie)

Przkierowałem w .htaccess z "domeny1" na "domene2", i będę obserwował reakcję google, jak na razie to jeszcze ukazują się obydwie w wynikach wyszukiwania, ale mam nadzieje, że jedna spadnie, cały czas obawiam się że dwie polecą, ale google chyba nie będzie takie bezczelne? ;)

Pozdrawiam i dzięki za wskazówkę :)
mariatreben

Powrót do Promocja Sklepu w Internecie